ایران خودرو
اولین نشانه ای که در صنعت خودرو سازی ایران مطرح شد،آرم حک شده بر روی پیکان در سال ۱۳۴۱ بود .تصویری از یک ارابه باستانی و شمایلی از یک اسب در حال حرکت .
این آرم تا زمان توقف تولید پیکان همراه این خودرو بود. پس از توقف تولید پیکان و آغاز تولید خودروی سمند مسئولان ایران خودرو طراحی آرم جدیدی برای سمند را در معرض فراخوان عمومی گذاشتند و در نهایت طرح استاد مرتضی ممیز که یک کله اسبی زیبا بود،به عنوان زیباترین و بهترین اثر برای قرار گرفتن بر بدنه خودروی سمند برگزیده شد.
طرحی که با نام خودرو کاملا همخوانی داشت. کلمه سمند در فارسی به معنای اسبی از نژاد آریایی است. این لوگو به گونه ای طراحی شده است که احساس اطمینان،توازن،پویایی و وحدت بین بخشهای مختلف شرکت را القا کند.((منبع :کتابچه برند شرکت ایران خودرو،نشریه پیام ایران خودرو))
سایپا
پیدا کردن نشان جدید برای سایپا به سالهای دهه ۶۰ باز میگردد.در آن روزها که محصولات این خودرو ساز هنوز به تنوع امروزی دست نیافته بود یکی از طراحان برجسته ایران با نام ابراهیم حقیقی آرم سایپا را طراحی کرد .این آرم به زعم طراحش،صفاتی چون بالندگی و توسعه را القا میکند که تبدیل به یک نشان صنعتی ایران شد.
مرسدس بنز
ستاره سه پر دایملر نماد زمین دریا و آسمان بود .در واقع این آرم نشانگر توانایی های این کمپانی در سه زمینه زمین،آسمان و دریا (نظامی و غیر نظامی )بود.این ستاره اولین بار در مدل ۱۹۰۹ تولید استفاده شد .البته سه شاخه ستاره مانند مرسدس تا قبل از سال ۱۹۳۷ فاقد حلقه DMG دور آن بود،اما پس از ادغام مرسدس و بنز در دهه ۲۰ میلادی حلقه گلی به دور این شرکت که به معنای تسلط است اضافه شد .((منبع:مجله عصر نوین اتومبیل ،نشریه پیام ایران خودرو))
BMW
آرم بی ام و عبارت است از یک دایره که با دو قطر طولی و :((BMW)) بی ام و عرضی با زاویه ۹۰ درجه به چهار قسمت تقسیم شده و نمایانگر ملخ دوار هواپیما است.یک نوار سیاه رنگ این دایره را احاطه کرده است که در قسمت بالایی آن حروف BAYERISCHE مخفف سه کلمه BMW حک شده اند.حروف BMW لاتین و به معنای ”کارخانه موتورسازی بایرن” است.رنگ های آبی MOTOREN WERKE و سفید هم در این نشان نمایانگر شهر بایرن هستند .((منبع:مجله عصر نوین اتومبیل،نشریه کار آمد))
تویوتا
آرم کنونی تویوتا شبیه یک گاوچران با یک کلاه بزرگ است.در واقع سه بیضی درون یکدیگر است که نشان دهنده قلب مشتری، قلب تولید کننده، و قلب پیشرفت فنی در حال گسترش و فرصت های بیکران است که دور دو بیضی دیگر قرار گرفته است.
میتسوبیشی
آرم میتسوبیشی برگرفته از سه قطعه الماس لوزی شکل است که در یک نقطع تلاقی پیدا کرده اند .میتسوبیشی با این آرم می خواهد به مشتریانش بفهماند که خودروی میتسوبیشی آنها مثل یک الماس با ارزش است.
VOLVO
ولوو در زبان لاتین به معنای ‹‹من میگردم ›› است و دایره پیکان دار، نشان قراردادی فولاد است .دایره و پیکان همچنین یادآور سپر و نیزه است که سمبل شیمیایی برای آهن نیز میباشد((منبع: نشریه کارآمد تیر ماه ۸۶ ))
رنو
آرم رنو به شکل محل رفت و آمد هوا در درون موتور اشاره دارد .
فولکس واگن
شرکت فولکس واگن در سالهای منتهی به جنگ دوم جهانی توسط ریمیسپه تاسیس شد. لوگوی اصلی که ریمیسپه در رقابتهای درون سازمانی طراحی کرد و به خاطر خلاقیت در نظر گرفته شده در آن ۵۰ مارک برنده شده بود، به عنوان آرم این شرکت انتخاب شد .لوگوی این شرکت در ا بتدا با چرخ دنده ای که نشان رسمی جبهه کارگری آلمان بود احاطه شده بود اما پس از جنگ دوم جهانی این دنده از این لوگو حذف شد.
پورشه
در این نشان اسب علامت مزرعه و شاخه و خطوط مشکی و سرخ نیز بخشی از نشان سلطنتی پادشاهی ووتمبرگ است .((منبع : نشریه کارآمد تیر ماه ۸۶ ))
فراری
آرم فراری در واقع ا سب بلند شده بر روی دو پا است که در بین خلبانان به کسی ‹‹ACE›› نشان خلبانان آس ایتالیایی در جنگ اول جهانی است اطلاق میشود که حداقل پنج فروند از هواپیماهای دشمن را سرنگون کرده باشد.فرانسیسکو باراگایتی از خلبانان آس ایتالیا بود و مجسمه اسب را دریافت کرده بود.بعد از جنگ والدین این فر وند از شرکت فراری خواستند این آرم را به یاد فرزندشان روی خودروهایش بگذارد.((منبع: نشریه کارآمد تیر ماه ۸۶ ))
فورد
این آرم در سال ۱۹۰۳ توسط هارولد ویل که شغل اصلی او چاپ :((FORD)) فورد کارت ویزیت بود طراحی شد .آرم این کارخانه تشکیل شده از یک زمینه بیضی شکل به با خط نستعلیق نوشته شده ا ست.زمینه آبی نشانگر آسمان ford رنگ آبی که در آن کلمه است، آسمانی پهناور که وسعت این کارخانه را تداعی میکند،آسمانی که سایر ستاره های اتومبیل سازی هر از گاهی چشمک میزنند ! امروزه هفت کمپانی زیر مجموعه شرکت فورد ،JAGUAR ،VOLVO، MAZDA ، MERCURY ، LINCOLUN,LAND ROVER قرار دارند.((منبع:ماهنامه پیام ایران خودرو))
شورولت
آرم شورولت به یکی از سفرهای ویلیام دورانت موسس این شرکت به پاریس باز میگردد. دورانت در این سفر مجذوب طرح یکی از کاغذهای دیواری می شود و چند سال بعد در سال ۱۹۱۳ وی مبنای طراحی لوگوی برخی از خودروهای تولیدی خود که نامشان را از لویس شورولت راننده مسابقات سرعت به امانت گرفته بود قرار داد.